Bu siteyi ziyaret eden her kişi Hepsiburada.com'un aşağıdaki ürünlerini incelerse çok güzel olur :))

19 Ekim 2012 Cuma

Taksi fiyatı 20 ekim 2012

Taksi plakasi fiyatı 954.000.

9 Eylül 2012 Pazar

Taksi plakası

İstanbul'da ticari taksi plaka fiyatları uçuyor. Piyasada, 2009 yılı sonunda 529 bin TL'ye satılan taksi plakaların fiyatı, 2010 sonunda 567 bin TL'ye yükselirken, Kasım 2011'de bu fiyat 825 bin TL'ye ulaştı. Taksi plakası alım-satımı yapan şirketler, önümüzdeki yıl fiyatların 1 milyon TL seviyesini geçeceğini savunuyor. Resmi taksi sayısının 17 bin 395 adet olduğu İstanbul'da, en son taksi plakası dağıtımı 1966 yılında yapıldı. 1991 yılında, farklı nedenlerle iptal edilen 500 plaka için ihale açıldı. O tarihten günümüze kadar istanbul'da resmi taksi plaka sayısında bir değişiklik yaşanmadı. Resmi taksi sayısı dışında, bunun en az iki katı kadar da korsan taksinin bulunduğu tahmin ediliyor.

TAKSİ SAYISI YETERLİ
İstanbul'daki taksi sayısının, 24 saat çalışan taksici esnafı sayesinde yeterli olduğunu belirten İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Yahya Uğur; 'Dünyanın büyük metropollerine bakıldığında genelde 1 milyon kişiye düşen taksi sayısı bin adet. Bu göz önüne alındığında İstanbul'da şu anda taksi ihtiyacı yok' dedi.

Parası yetmeyen 4'te 1'ini alıyor
Taksi plakası için alım-satım yapan çok sayıda şirket bulunuyor. Bağcılar'daki Oto Center, İstanbul'daki bu işin merkezleri arasında ilk sırada yer alıyor. Alım-satım yapılan plaka fiyatları güncel olarak firmaların sitelerinde yayınlanıyor. Taksi plakaları yarım ve çeyrek hisseli olarak alınıp-satıldığı gibi, kiralanabiliyor da. Taksicilik yapmak isteyenler, şirketlerden plaka kiralayabildiği gibi, plakası olup da kendi çalışmak istemeyen esnaf da kiralama yoluna gidebiliyor. Aslında bir plakanın yarım veya 4'te bir hisseyle alınıp satılması gibi bir durum hukuken ve trafik yönetmeliklerine göre mümkün değil.

Taksi plakası

İstanbul'da taksi plakası 951 bin lira
İstanbul'da taksi plakasının değeri bir yılda yüzde 29 artarak 951 bin liraya yükseldi.

AA
İSTANBUL - İstanbul'da taksi plakası geçen yılın Temmuz ayından bu yana yüzde 29 artarak, yatırımcıların gözde aracı olmaya devam etti.

İstanbul'da kayıtlı 17 bin 500 sarı, 1000 de kırmızı ticari taksi plakası bulunuyor.

Sabit kira getirisi olması nedeniyle yatırımcılar açısından hem güvenli hem de değer kazandıran bir yatırım aracı olarak tercih edilen taksi plakası, son bir yılda da yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Yatırımcıların geçen yıl Temmuz ayında 735 bin liraya aldıkları taksi plakasının, şimdiki değeri 951 bin lira oldu.

24 Ağustos 2012 Cuma

24 Ağustos 2012 Taksi Plakası Fiyatları - 924.500

Taksi plakası alış 924.000, satış 925.000 TL değerinde, taksi plakasıkiraları ise 4200-4300 TL aralığında yer alıyor.

Melbourne'da Güçlü Taksici

Avustralya'nın Victoria eyaletinde yaşayan Tuna Güçlü, işe bir plaka kiralayarak başladı. 33 plakası olan Güçlü, sektördeki başarısıyla dikkat çekiyor.
 

Avustralya'daki Türklerin ticari taksi sektörüne ilgileri her geçen gün artıyor. Çok sayıda Türk maddi imkanlarını zorlayarak tanesi 500 bin doları bulan ticari plakalardan edinirken, 33 plakası olan Tuna Güçlü sektördeki başarısıyla dikkat çekiyor. Ancak Victoria eyalet hükümetinin son kararları "taksici Türkler"i kaygılandırıyor.
Avustralya'da yaşayan Türklerin en fazla ilgi gösterdiği sektörlerden olan ticari taksicilik, tüm sıkıntılarına rağmen Türkler için önemli bir kazanç kapısı durumunda. Son bir yıl içerisinde 80'e yakın Türk, bankalardan kredi çekerek 500'er bin dolar ödemek suretiyle taksi plakası aldı. 
"Taksici Türkler" arasında en fazla ön plana çıkan Tuna Güçlü, 1993 yılında 1 taksi plakası alarak girdiği sektörde kısa sürede Melbourne kent merkezinde kiraladığı 110 taksi plakasını işletir hale gelmiş. Stratejisini, Melbourne merkezindeki kiralık plakalarını elden çıkararak, gelişmeye açık olan küçük şehirlerdeki taksi plakalarını satın almak üzerine kuran Güçlü kısa sürede 33 plakayı satın almış.  
Victoria eyalet hükümetinin aldığı son kararlar çerçevesinde piyasadaki ticari taksi sayısını artırmak ve bazı yeniliklere gitmek istemesi ise taksici Türklerden tepki görüyor.

MELBOURNE - Recep Şakar

21 Nisan 2012 Cumartesi

İstanbul'da Minibüsler Kalkıyor Haberi

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre İstanbul'da minibüslerin
kaldırılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

İÇİŞLERİ Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul'da ulaşım sistemlerinde
yapılacak düzenlemeler doğrultusunda minibüslerin otobüslere
dönüştürüleceğini açıkladı. "Minibüs esnafı mağdur edilmeyecek" diyen
Şahin, bir saatte 20 bin kişiye kadar yolcu taşıyabilen "havaray"
projesinin İstanbul için düşünüldüğünü de açıkladı.

Şahin, MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak'ın soru önergesine
verdiği yanıtta, minibüslerin ulaşım sistemine entegre edilmesi için
yeni düzenlemeler yapıldığını belirtti.

Şahin, yolların fiziki durumu, hatların mesafesi, değişen kentsel yapı
göz önüne alınarak minibüslerin kademeli olarak otobüslere
dönüştürüleceği açıkladı. Türkiyede 3-4 kentin ulaşımla ilgili
sorunları için "Ulaşım Ana Planı" çerçevesinde raylı sistem
projelerinin geliştirildiğini belirten Şahin, şu bilgileri verdi:
"Havaray projeleri raylı sistem bütününde alt proje olarak
tasarlanıyor. Ulaşım güzergâhlarında oluşan yolculuk talepleri
doğrultusunda bu sistem düşünülüyor. Havaraylar bir saatte aynı yönde
20 bin yolcu taşıyabiliyor. Buna göre İstanbul'un çeşitli bölgelerinin
yolculuk talepleri göz önüne alınarak projelendirme çalışmaları
sürdürülüyor."

21 Nisan 2012 Taksi Plakası Fiyatları - 880.500

Taksi plakası alış 880.000, satış 881.000 TL değerinde, taksi plakası
kiraları ise 4100-4200 TL aralığında yer alıyor.

Taksi plakasının değişik para birimlerindeki değeri aşağıda yer almaktadır.
Taksi Plakası Fiyatı = 493,000 Dolar = 373,000 Euro = 9312 gram Altın
= 482,9 Kilo Gümüş

20 Şubat 2012 Pazartesi

Umut Oran'dan Taksici Esnafı için Önerge

-ÖZEL KABİNLİ TAKSİLER GELİYOR-

-Taksilerin, ateşli silahlara, bıçak gibi delici aletlerle ve bayıltıcı-yakıcı gazlarla saldırıya karşı sürücüleri koruyacak şekilde özel donanımla yenilenmesi halinde bir seferliğe mahsus olmak üzere ÖTV ve KDV alınmayacak. Kamu bankaları bu işlem için kredi kolaylığı sağlayacak.

-Taşıtı yenileme halinde tanınan KDV ve ÖTV muafiyetinden yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren 2 yıl içinde yararlanılabilecek.

-Kolluk kuvvetlerinin korsan taksi yakalaması durumunda söz konusu araç sahibine, aracın yakalandığı yerin sulh ceza hâkimi tarafından 5 bin TL idari para cezası verilecek, aracın da 6 ay boyunca trafiğe çıkması yasaklanacak. Bugün ise yakalanan korsan taksiye usulen bir ceza kesildikten sonra araç ve sürücüsü salıveriliyor.

-EHLİYETTEN 20 PUAN DÜŞECEK-

-"Korsan taksi" tabir edilen aracı kullanan kişiye de 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca 20 ceza puanı verilmesi sağlanacaktır.

-Taksiciler, yeniden "esnaf" statüsüne alınarak BAĞKUR’lu sayılacak ve araç sahibinin yanında çalıştırdığı sürücünün Sosyal Güvenlik Kurumu primlerini yatırması sağlanacak.

-Taksi duraklarının yıllık kira ücretleri TŞOF tarafından; durağın bulunduğu yerin nüfusuna göre belirlenecek. Buna göre taksi durağının yıllık kira ücreti; durağın bulunduğu yerin büyükşehir belediyesi merkez ilçeleri içerisinde ise yürürlükteki net asgari ücretin 10 katını, il sınırları içerisinde ise 5 katını, diğer ilçe sınırları içerisinde ise 3 katını geçemeyecek. Bugün bu ücret için herhangi bir ölçüt bulunmuyor.

-POLİS VE JANDARMADAN ÖZEL ÖNEM-

Kolluk kuvvetleri ticari taksilerin güvenli seyri için gerekli teknolojik önlemleri ücreti karşılığında sağlayacak ve yolcu taşımacılığı yapan ticari taşıtların denetimine özel önem gösterecek. Bu amaçla kanunun yayım tarihinden itibaren 3 ay içerisinde Bilgi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ileİçişleri Bakanlığı ortak yönetmelik yayımlayacak.

12 Ocak 2012 Perşembe

12 Ocak 2012 - Taksi plakası 875.250

Kale Ticaret - Taksi plakası alış fiyatı 875.000, satış fiyatı ise 875.500
Taksi plakası aylık kirası ise 3900-4000 TL seviyelerinde.

Amerikan Doları: 1,8525
Euro: 2,3705
Altının gram fiyatı: 98,23
Gümüşün kilogram fiyatı: 1798,32

Son 15 günlük sürede taksi plakası, altın ve gümüş fiyatlarında yükseliş yaşanırken, dolar ve euro'da düşüş yaşandı.