Bu siteyi ziyaret eden her kişi Hepsiburada.com'un aşağıdaki ürünlerini incelerse çok güzel olur :))

2 Kasım 2009 Pazartesi

Konya'da taksi kullanımı yaygınlaşıyor

Alınan bilgiye göre, kent nüfusu 1 milyonu bulan Konya, hızla sayıları ve iş hacimleri artan KOBİ'lerle bir endüstri kentine çevriliyor. Genel ekonomik gelişmenin yanı sıra çoğu kent dışından gelen 80 bine yaklaşan üniversite öğrencisi de kentte taksi kullanma kültürünü artırıyor. 

Yaklaşık 10 yıl önce Konya'da taksi sahipleri iş yokluğundan işi bırakırken bugün taksi plaka fiyatları 60 ile 100 bin lira arasında değişiyor. 
Konya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve Şoförler Odası Başkanı Bekir Duvarcı, Konya'nın taşra görünümünden modern bir kent aşamasına doğru hızla ilerlediğini, bunun en önemli göstergesinin taksi kullanımındaki artış olduğunu belirtti.

Eskiden taksiye binmeye şu ya da bu sebeple çekinen pek çok kişinin şimdi rahatlıkla taksiyi kullanabildiğini ifade eden Duvarcı, şunları kaydetti: 
''Şu an kentte 635 adet kayıtlı taksi bulunuyor. Bu sayı İl Trafik Komisyonu kararı gereği sabit, artırılamıyor. Ancak Konya'da taksicilik her geçen gün iyiye gidiyor. Konya eskiden tek merkezdi, bir yere müşteri götüren taksici geri dönerken müşteri alamadığı için zorlanıyordu. Şimdi Binkonutlar Mahallesi, üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Bosna Hersek Mahallesi ya da Meram bölgesine müşteri götüren taksiciler, gelirken de yolcu alabiliyor. Bu nedenle Konya'da taksi plaka fiyatlarının, kentteki genel sosyo-ekonomik gelişme paralelinde daha da artacağını öngörüyoruz. Zaten taksicilik bireysel ulaşım tercihinde alternatifi olmayan bir meslek.''

Kaynak: Yeni Konya Gazetesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder