Bu siteyi ziyaret eden her kişi Hepsiburada.com'un aşağıdaki ürünlerini incelerse çok güzel olur :))

24 Ağustos 2012 Cuma

Melbourne'da Güçlü Taksici

Avustralya'nın Victoria eyaletinde yaşayan Tuna Güçlü, işe bir plaka kiralayarak başladı. 33 plakası olan Güçlü, sektördeki başarısıyla dikkat çekiyor.
 

Avustralya'daki Türklerin ticari taksi sektörüne ilgileri her geçen gün artıyor. Çok sayıda Türk maddi imkanlarını zorlayarak tanesi 500 bin doları bulan ticari plakalardan edinirken, 33 plakası olan Tuna Güçlü sektördeki başarısıyla dikkat çekiyor. Ancak Victoria eyalet hükümetinin son kararları "taksici Türkler"i kaygılandırıyor.
Avustralya'da yaşayan Türklerin en fazla ilgi gösterdiği sektörlerden olan ticari taksicilik, tüm sıkıntılarına rağmen Türkler için önemli bir kazanç kapısı durumunda. Son bir yıl içerisinde 80'e yakın Türk, bankalardan kredi çekerek 500'er bin dolar ödemek suretiyle taksi plakası aldı. 
"Taksici Türkler" arasında en fazla ön plana çıkan Tuna Güçlü, 1993 yılında 1 taksi plakası alarak girdiği sektörde kısa sürede Melbourne kent merkezinde kiraladığı 110 taksi plakasını işletir hale gelmiş. Stratejisini, Melbourne merkezindeki kiralık plakalarını elden çıkararak, gelişmeye açık olan küçük şehirlerdeki taksi plakalarını satın almak üzerine kuran Güçlü kısa sürede 33 plakayı satın almış.  
Victoria eyalet hükümetinin aldığı son kararlar çerçevesinde piyasadaki ticari taksi sayısını artırmak ve bazı yeniliklere gitmek istemesi ise taksici Türklerden tepki görüyor.

MELBOURNE - Recep Şakar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder