Aşağıda Akşam Gazetesi Ekonomi bölümünden alınmış 2009 en iyi yatırım araçları adlı yazıyı bulabilirsiniz. Bu yazıda da değinildiği gibi 2009'da en önemli yatırım araçları fiziki olarak nitelendirilen emlak, altın ve döviz olarak görülüyor. Taksi plakası da fiziki yatırım araçları kategorisinde yer alması sebebiyle 2009'da yatırım araçları arasında önemli bir yer alacaktır. Yüksek getiri potansiyeli ile taksi plakası önümüzdeki yıllarda önemini korumaya devam edecektir.
2009 En iyi Yatırım Araçları
Krizin iyileşme sinyalleri ne zaman gelecek? 2009'da kazandıracak olan yatırım araçları neler? Hükümet tedbir almakta geç mi kaldı? Merrill Lynch Gelişmekte Olan Ekonomiler Ekonomisti Türker Hamzaoğlu Gazeteport'a anlattı..
Yiğit Şeker
Merrill Lynch Gelişmekte Olan Ekonomiler Ekonomisti Türker Hamzaoğlu, küresel mali krizde iyileşme sinyallerinin ABD'deki konut sektöründen geleceğini söyledi.
Merrill Lynch'in Global Varlık Yönetimi 2009 toplantısında Gazeteport'a özel açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu şöyle konuştu:
"Krizin başlangıç noktası olan ABD'den gelecek haberler çok önemli. İyi sinyaller insnaların borçluluk oranlarının düşmesiyle gelecektir. ABD konut sektörüyle büyüyen bir ülke. Şu anda elinde çek olan insanlar o parayla harcama yapmak yerine borç ödüyor."
'TEDBİR DAHA ÖNCE ALINABİLİRDİ'
Hükümetin krizde izlediği politikaya da değinen Hamzaoğlu," Hükümet bazı tedbirleri daha önceden alabilirdi. Bu kuşkusuz daha büyük faydalar sağlardı ancak yine de kaybedilmiş bir şey yok. IMF görüşmeleri çok önemli. Görüşmeler ve anlaşma askıya alınmazsa kaybımız fazla olmaz" dedi.
FİZİKİ YATIRIM
Gazeteport'a yaptığı açıklamada 2009'un getirisi yüksek olacak yatırım araçlarına da değinen Türker Hamzaoğlu," Bunları raporlarımıza yansıttık. Burada kişisel bir görüşümün olması doğru değil ancak 2009'da fiziki yatırım araçlarının risk açısından daha düşük olduğunu söyleyebiliriz. Burada emlak, altın ve döviz önem teşkil ediyor" dedi.
'TÜRKİYE ŞANSLI KONUMDA'
Varlık Yönetimi 2009 toplantısında konuşan Türker Hamzaoğlu, Türkiye'nin krizde gelişmekte olan ekonomiler arasında şanlı bir konumda olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Türkiye yurtiçi taleple büyüyen bir ülke. 2001 krizinde kamu tarafında sorun vardı. Bu kriz özel sektörün krizi. 2009'da yatırımda azalma, tasarrufta artış olacağını düşünüyoruz. Avrupa daralınca sanayi tarafında ihracat kaleminde düşüşler yaşandı. Türkiye için iç talep büyük önem taşıyor. Biz iç taleple büyüdüğümüz bir ekonomi olduğumuz için rakiplerimize göre daha şanslı konumdayız."
IMF'in krizde geçiş dönemini yumuşatacağını ifade eden Merrill Lynch Gelişmekte Olan Ekonomiler Ekonomisti,"2009 için temel kısıt dış finansmana bağlı yatırım stratejisi. IMF 2001'in aksine kamuya değil, özel sektöüre kaynak aktaracak" dedi.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder