Bu siteyi ziyaret eden her kişi Hepsiburada.com'un aşağıdaki ürünlerini incelerse çok güzel olur :))

15 Mart 2009 Pazar

Kadir Topbaş'tan Taksicilere Müjde

Taksicilere ruhsat harcı müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, taksici esnafının her yıl belediyeye ödediği 330 lira ruhsat harcının bundan sonra alınmayacağı müjdesini verdi.

Bakırköy adayı Oğuz Satıcı ile birlikte Atatürk Havalimanı taksici esnafını ziyaret eden Kadir Topbaş, zor şartlarda evine ekmek götürme çabası gösteren taksicilerin yüreğine su serpti. Taksicilere getirilmek istenen plaka tahdidinin yanlış olduğuna değinen Topbaş, konsan taksicilik yapanlarla mücadele için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Topbaş, taksicilere araç alırken ÖTV indirimi için de Maliye Bakanı ile görüştüğüne işaret ederek, metrobüs istasyonlarına taksi cepleri yapılacağı sözünü verdi.

Kendisi direksiyonda olduğu zaman trafiği tıkasa da taksicilere hep saygılı davrandığını anlatan Kadir Topbaş, ''İstanbul'da en iyi kamuoyu yoklaması sözlersiniz. Taksici, esnafın beni savunduğunu hep söylüyorlar. Ben de oda başkanlığı yaptım, esnaf çocuğuyum. Çalışmadığınız zaman eve ekmek gitmediğini biliyorum.'' dedi.

"TRAFİK DENETİMİ BELEDİYEYE VERİLMELİ"

İstanbul trafiğinin belediye denetimine verilmesiyle çok daha farklı bir yönetim anlayışı oluşacağına dikkat çeken Topbaş, ''Çünkü gelişmiş bütün ülkeler bunu başarmış. Artık modern bir şehirde bireysel araç her zaman kullanılmaz. Onun dışında 'taksiyi ve metrobüsü kullanın' diyorum'' izahını yaptı.

Topbaş, İstanbul'daki taksici esnafından her sene alınan ruhsat harcının belediye için büyük paralar olmadığını, bunun her yıl alınmasının da esnafı rahatsız eteğini söyleyerek, ''Şimdi 330 alıyoruz. Geçen yıl zam yapılmasın dedik. Bursa'da 500, İzmir'de 250 lira alınıyor. Ama bizim düşüncemiz, kahvehane, lokanta ruhsatı alıp harcını bir kere yatırıyorsa taksici esnafı da öyle yapsın. Bu kesinlikle seçimle ilgili bir söz değil. Korsan taksiciler de yasallaşmak istiyor. Ama biz onlarla sizi bir tutamayız. Hakkınızın korunması öncelikli görevimiz. Ancak taksicilerin güzel ve kaliteli hizmet için eğitim, giyim kuşamına dikkat etmeli.'dedi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can da, plaka tahdidi düşüncesinin bile taksicileri rahatsız ettiğini, korsan taksiciliğin aynı zamanda hırsızlık anlamına geldiğini vurguladı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Mustafa Silahyürekli, seçimden sonra bütün yetkinin belediyeye verilmesiyle korsanın belinin kırılmasını temenni etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder