Bu siteyi ziyaret eden her kişi Hepsiburada.com'un aşağıdaki ürünlerini incelerse çok güzel olur :))

14 Nisan 2009 Salı

Çin'de taksici eylemi

Çin'in orta kesimindeki Hunan eyaletinde bin kadar taksi şoförünün katıldığı eylemde, karışıklık çıkardıkları iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı.

Eyaletin Yüeyang şehrinde taksi şoförleri, araçlarının ait olduğu şirketlere yaptıkları aylık ödemelerde indirim yapılması talebiyle eylem başlattı.

Resmi Şinhua haber ajansı, şoförlerin Cuma gününden itibaren araçlarını kamu binalarının önüne park etmeye başladıklarını, bazı araç ların hasar gördüğünü ve eyleme katılmayan şoförlerin de tartaklandığı bildirdi.

Şehirdeki ticari araç şoförleri şirketlere her ay 7 bin yüene kadar (yaklaşık 1600 TL) ödeme yapıyor. Yüeyang Belediye Başkan Yardımcısı Han Cienguo, sorunu araştırmak üzere bir ekip kurulduğunu açıkladı.

Aralarında Çongçing ve güneydeki tatil şehri Sanya'nın da bulundu ğu Çin'in bazı şehirlerinde geçen yıl taksi şoförleri eylem düzenlemişti. Çin makamları, özellikle bu yıl küresel finansal krizin ülke ekonomisinde düşüşe neden olmasının sosyal huzursuzluklara yol açmasından endişeleniyor.

Kaynak: TimeTurk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder