Bu siteyi ziyaret eden her kişi Hepsiburada.com'un aşağıdaki ürünlerini incelerse çok güzel olur :))

4 Nisan 2009 Cumartesi

Zafer Çağlayan Güvenli Taksi projesi müjdesini verdi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, esnafa faiz müjdesi verdi. Halk Bankası'nın tarihinde ilk kez devletin verdiği destekle faizlerinde tek rakamlara indiğini söyleyen Çağlayan, kısa bir zamanda faaliyete geçirmeyi planladıkları 'Güvenli Taksi' projesinde şoför esnafına 3 yıl geri ödemeli, ÖTV ve KDV'siz ödeme kolaylığı sağlayacaklarını açıkladı.

"Şoför esnafını da düşünüyoruz. 'Güvenli Taksi'de birinci önceliğimiz şoför esnafının can güvenliğidir. Bütçe olanakları dahilinde 3 yıl içinde geri ödemeli, ÖTV ve KDV ödemeyecek şekilde bir taslak var. 2008 yılında ihracatın üçte ikisini Avrupa ve ABD'ye yapıyoruz. Kriz bize şok deprem yarattı. 2007 Aralık ayından 1 yıllık süreçte ABD'de işsiz kalanların sayısı 5 milyonun üzerinde olmuştur. Bizle dalga geçiyorlardı 'bankaları mevzuatta güvence istiyor' diye, mevzuatı bilmiyor bunlar. Gülme komşuna
gelir başına. Mevzuatta güvence vermesine rağmen Avrupa ve ABD'de 20'ye yakın banka battı. Otomotiv, ev, beyaz eşyada çok önemli adımlar attık."

Ülkedeki negatif havadan en çok etkilenenin esnaflar olduğunu kaydeden Çağlayan, "Ülkede biraz tartışma çıksın, esnaf bittik, ölüyoruz diyor. İlk olumsuz tablo sizi vuruyor. 2007 başında AK Parti'nin kapatılması ve Cumhurbaşkanı süreci sonrası siftahsız kepenk kapatmaya başladınız. Vatandaşın harcamaları kısması ve defansa çekilmesiyle, taksiye binmiyor, alacağı giyeceğini ertelemeye başlıyor. Otomotiv sektöründe gördük. ÖTV indirimi yaptık. Önemli bir indirimdi. Ben bile bu canlılığın olacağını bilmiyordum. Beni arayıp, 'Bize yardımcı olur musunuz?' demeye başladılar. Toyota, Ford, Renault, BMW şimdi 24 saat çalışmaya başladı. Kısa çalışma ödeneği bile almaya gerek kalmadı daha sonra. Otomobil alanların dörtte biri banka kredilerinden çok yastık altı paralarından harcadı. Kriz psikolojik anlayacağınız" şeklinde konuştu.

Türkiye'de çok önemli bir iç pazarın olduğunu söyleyen Çağlayan, "Dünya çok önemli bir krizden geçiyor. Bizde etkileniyoruz. Şimdi bizim IMF ile önümüzde görüşme var. IMF ile yapılacak anlaşmada bütün para KOBİ, esnaf ve sanatkara verilecek. Gelen kaynaklar size aktarılacak" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder