Bu siteyi ziyaret eden her kişi Hepsiburada.com'un aşağıdaki ürünlerini incelerse çok güzel olur :))

11 Nisan 2009 Cumartesi

Sahte Taksi

Sahte taksi plakasını kiraladılar!

Sahte taksi plakasını kiraladılar!
18 bin ticari taksinin bulunduğu İstanbul’da 'plaka' sahteciliğinin önüne geçilemiyor.

Sahte ticari taksiyi çalıştıran şoför, aracı başkasından 1.750 TL karşılığında kiraladığını ve ikiz plakadan haberi olmadığını söyledi. Ancak bu ifade onun mahkeme tarafından ‘’Sahtecilik’’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesini engelleyemedi.

İstanbul Şoförler Odası Başkan Vekili Cem Sert ise bunun tamamen şebeke işi olduğunu ve soruşturmanın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Taksimetrelerin ise sadece bir plakaya verildiğini söyleyen Sert, ikinci bir taksimetrenin aynı plakaya nasıl çıkarıldığına ise anlam veremediğini vurguladı.

İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı Bayram Hacıhaliloğlu ise, plaka sahteciliğinin korsan taksiler kadar yaygın olmadığını, asıl sorunlarının korsan taksiler olduğu söylüyor. “18 bin kayıtlı taksi var. Ancak bunun yanında en az 50 bin korsan taksi çalışıyor. Kopya plakalar ise bu kadar fazla değil. Korsan taksiler daha çok ‘Rent a car’ adı altında çalışıyor. Yasadaki boşluktan yararlanıyorlar.

CEZA CAYDIRICI DEĞİL

Bazı şirketler korsan taksilerle anlaşma yapıyor. Hatta durakları bile var. Hem de yasal taksi duraklarının hemen yanında... Tüm mücadelemize rağmen korsanla başa çıkamıyoruz. Çünkü caydırıcı bir cezai yaptırımı yok. Korsan taksi çalıştıranlar yakalandığında bir hafta trafikten men cezası alıyorlar, en fazla 200-300 lira da para cezası ödüyorlar. Korsan yazılım kullananlar nasıl hapse giriyorsa korsan taksi çalıştıranlara da hapis cezası verilmeli.” Hacıhaliloğlu, korsan taksiyi önlemek için yapılan çalışmaları da şöyle anlatıyor:

KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ŞART

“Geçtiğimiz yıl Emniyet Genel Müdürlüğü’nden müfettişler 6 ay boyunca çalıştı ve bir rapor hazırladı. Şimdi bu rapor çerçevesinde bazı adımların atılmasını bekliyoruz. Karayolları kanununda değişiklik yapılmalı. Araçların amaç dışı kullanımında verilen cezalar artırılmalı. Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir grup, korsan taksiyle mücadele için bir çalışma başlattı. Ancak şu anda bu denetim grubu sadece varolan sarı ticaretleri denetliyor. Ruhsat kontrolü yapıyor.”

Kaynak: HaberTürk

Korsan ve sahte taksi plaka problemlerinin önüne geçildiği takdirde taksi plaka fiyatlarının olması gereken seviyelere yükselmesinin hızlanacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda, emniyet genel müdürlüğü ve istanbul büyükşehir belediyesi'nin hızlı ve etkin şekilde aksiyon alması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder