Bu siteyi ziyaret eden her kişi Hepsiburada.com'un aşağıdaki ürünlerini incelerse çok güzel olur :))

3 Nisan 2009 Cuma

GPS 2010 yılından itibaren taksilerde zorunlu olacak

Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde Uydu üzerinden araç takip sistemi olarakta bilinen GPS ( Global Position Sistem) kullanım zorunluluğu geliyor. Bu uydu üzerinden GPS servis pazarında patlama yapacaktır.

Karayolları Trafik Kanunu'nda ticari taksilere GPS ( Global Position Sistem) cihazı zorunluluğu getirmesi, navigasyon pazarını büyütüyor. Taksilerde 2010'dan sonra kullanımı zorunlu hale gelecek olan navigasyon pazarı 5 kat büyüyecek. Yabancı firmaların yeni ürünleriylede Türkiye'de yılda 100 bin navigasyon cihazı satılacak
 
Avrupa Birliği (AB) uyum yasalarına göre yeniden güncellenen Karayolları Trafik Kanunu'nda, ticari taksilere GPS cihazı zorunluluğu navigasyon pazarını hereketlendirmeye başladı.Özellikle ticari taksilerde ve kamyonlarda 2010'dan sonra kullanımı zorunlu hale gelecek olan navigasyon pazarının 5 kat büyümesi bekleniyor. Kamyon ve tırlar olmak üzere ulaşım sektörü de bu sistemdem yararlandığında daha da büyük bir pazar bekleniyor. Pazarın yıllık cirosunun 12 milyon doları geçeceği tahmin ediliyor.
 
Hürriyetten alınan habere göre pazardaki GPS cihaz sayısı 20 bin civarında bulunmakta. İstanbulda ise yaklaşık 18 bin cihaz olması bekleniyor. Sözkonusu sistem ile taksilerde yol haritası kullanımıda zorunlu olacak ve kullanımı da artacaktır.
 
GPS Nedir ?
GPS, Uydu üzerinden direk verilen bir servis olup, mobil araçların, gemilerin, yada cihazların yerini tesbit etmeye yarar. Ayrıca bir yönetim merkezi ilede gerekli bilgi yüklemeleride uzaktan yapılabilir.

Kaynak: Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dünyası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder